Wednesday, March 3, 2010

Black dress. Fekete ruha.

Black dress.


A customer walked in with this dress in her hand, telling me that everybody tells her that this dress cannot be altered.    It was about a size or two to big on her, and hung everywhere.   Somebody sent her here and of course this challenge is my -----ha ha -----biggest thrill ever. If you look closely,  (click on the picture to see a closer image)  the ruffles had to be taken off, then the dress had to be taken in, and then the ruffles had to be put back after I made them smaller. Well this pretty much used up my patience, but in the end it worked. I spent about 20 hours just to work on the ruffles plus the dress itself. When she come to pick up the dress, even I was amused how well it turned out. It fit her great, and she felt beautiful in it. This dress turned out to be my most favorite.
Fekete ruha.

 Egy kuncsaft keresett meg kezeben ezzel a ruhaval. Tobb helyen azt mondtak neki hogy elkepzelhetetlen ezt a ruhat megalakitani. Valaki ide kuldte. Kb egy egesz merettel vagy kettovel nagyobb volt mint ami kellett volna es logott rajta mindenhol.     
    Termeszetesen ez a kihivas ------ha ha ------ egybol felvillanyozott. Mi az hogy?    Ha jobban megnezed kozelebbrol  (kattintas a kepre, es kinagyithato)  eloszor le kellett szednem az osszes kis fodrot, majd a ruhat bevenni meretre, es  megint az osszes  fodrot visszarakni miutan azokat is kisebbre csinaltam elotte. Hat ez igen csak elhasznalta a turelmemet de a vegen sikerult. Dolgoztam kb 20 orat csak a fodrokon, es plusz maga a ruha. Mikor jott  a ruhaert, meg en magam is elcsodalkoztam, milyen tokeletesen sikerult,  O meg igazan csinosnak es szepnek erezte benne magat. Ez a ruha lett a legkedvesebb darabom azok kozul, amiken  mostanaban dolgoztam.

4 comments:

Nóra said...

Tenyleg rengeteg munkad van benne, de biztos nagyon örült a tulajdonosa.

Kathy said...

Kedves Nora!
Azt hiszem, a fodrokat egy eletre meguntam. :)))

Anonymous said...

like iot a lot,nice job you did,i defently would wear that
Annie

Kathy said...

Annie!
Come over, and see more! :))