Thursday, February 18, 2010

Favorites, Kedvencek,

Favorites.

A couple of weeks ago, one of my customers brought a dress back to me and she called it, "my used to be favorite thing in the whole world". Maybe the reason for that was because she wore this dress for her only daughter's wedding . The day was very special and she was so excited, to see her daughter walking down the isle . We fit the dress perfectly and the evening turned out to be happy and wonderful !
Now after the years have passed, it's time to alter the dress again! Fortunately there was an allowance in the seams, which let us work around the skirt, and the bustier. The ruffles and the beads on top, gave me a little bit of trouble, but I tamed them in the end!
The dress fits again, and while she cannot say this is my most favorite thing in the whole world, it could be a favorite dress, since her little granddaughters eye color matches it exactly.


Kedvencek.

Egy par hettel ezelott egy kuncsaftom visszahozott egy ruhat, es ugy nevezte meg, hogy "ez volt a legkedvesebb darabom az egesz foldon" Persze ez azert is lehetett, mert az egyetlen lanyanak az eskuvojen viselte. Nagyon szep nap volt, es annyira fel volt dobva, hogy lathatja lanyat lepkedni a templom kovein . Megcsinaltuk a ruhat nagyon jol allt, es azon az esten csak boldogsag es orom volt jelen.
Most miutan elteltek az evek, megint meg kellene alakitani. Szerencsere van eleg varras a ruhaban, igy engedi hogy dolgozzunk a szoknya es a felso reszen ismet. A fodrok es a gyongyok egy kis problamat okoztak, de a vegen megoldottuk azokat is.
A ruha tokeletesen all ismet, de most mar nem tudja azt mondani, hogy ez a kedvenc darabja a vilagon, mert azota van meg egy! Szuletett egy gyonyoru kislany unokaja, akinek a szeme pont olyan szinu, mint Nagymama kedvenc ruhaja...

2 comments:

Limara said...

Gyönyörű, meseszép ez a ruha! :))

DiKey said...

Kepzeld raadasul az anyag isteni szepen csillog amikor mozog, tenyleg nagyon szep.