Friday, January 21, 2011

Flawless details. Fontos aprosagok.Nothing but the most perfect look will do to some of your special events. To all styles is a must, to have flawless and impeccable detail . Like this dress and the bolero made from chiffon. We all know, this fabric is so light it will shift with the slightest movement.

Egy - egy alkalomra fontos, hogy tokeletes legyen a megjelenesunk. Minden stilusnal "kotelezo" hogy kifogastalan reszletekkel lassuk azt el. Mint ez a ruha a kis boleroval. Mindannyian tudjuk, hogy a chiffon tulajdosagai kozott van, hogy konnyu es lenge még a legkisebb legmozgasra is megmozdul.
We would like to give the perfect first impression as we walk in to the room, and definitely don't want to deal with the bolero ( like this one here) as it twisting off of our shoulders.Szeretnenk mindenki elismero pillantasat elnyerni mikor belepunk egy teremben , es nem a boleroval vergodni amint az eppen (imint ez itt) csuszkal a vallunkrol lefele.
But how can we achieve the perfect "stationery " look of the bolero?

De hogyan erhetjuk el a "mozdulatlan" kinezetu bolero latvanyt?

Front of the dress mark the place where the bolero should lay. Inside of the dress, about 3/4 of an inch down from the edge we create a loop, and make it as long, so it will be a little bit longer as it reaches the edge. Then we add one side of the snap on to the loop. This will be visible , and also moving to the left and right. It is important, to have a movement.

Jegyezzuk meg a ruha elejen, hol fog felfekudni a bolero. Ott a ruha belsejen, a szeletol kb 1. 5-2 cm-rel lejjebb, keszitunk egy kis horgolt cernaszalat, olyan hosszusagut, hogy az eppen csak csak kilatszon a szinen , majd ravarrjuk az egyik felet a patentnak. Igy ez mar lathato lesz, de egyben fog is mozogni a cernaszalon jobbra es balra. Fontos hogy legyen mozgasi lehetosege.'

After this, we will sew the other side of the snap to the bolero in to the right spot. Now, because we have on the dress the little long string with the snap, that will give us enough space for the movements, this way wont rip or the snap wont open up.
This long string handling an other problem also. When you take of the jacket, and you are ready to go to dance, or just warm in the room, what will happen to the string?
Just fold it in under the edge of the dress, and , tralla la.................. it's gooooooone. :))

Ezutan csak siman felvarrjuk a masik oldalat a patentnak a bolerora persze a megfelelo helyre. Amiert a ruhan a patentot hosszabb cernara varrtuk, igy ad eleg mozgasi lehetoseget es nem fog kiszakadni a patent, es nem is fog kinyillni.
Ez a hosszu kis cerna egy masik problemat is megold. Mikor levesszuk a kis bolerot mert keszen vagyunk a tancra, vagy csak egyszeruen meleg van, mi fog tortenni a kilatszo patenttal?
Egyszeruen hajtsd be a ruha szegelye ala, es tralla-la..................el is tunt. :))Erdekel valakit hogyan kell ezt a viragot kesziteni?
Irjam? :))

5 comments:

Bea said...

Nagyon jó ötlet ez a boleró rögzítés, köszönjük!

A virág érdekel, írhatod:))

Erika said...

Húú, micsoda "kulissza" titkok. Figyeltem a legelső képet, hogy látszik-e ez a titok? Ügyelsz a részletekre, mint mindig!!!

Engem is érdekel virágkészítés:)

Nóra said...

Nagyon jó ötlet!
A virágkészítés, hogyne érdekelne!

MrsYarnart said...

írjad, engem is érdekel :)

Kathy said...

Koszi Lanyok! :)) Imadok ilyen kis hulyesegeket kitalalni. Neha egyik masik kuncsaftomnak olyan elkepzelhetetlen keresei vannak, hogy muszaly az agytekervenyeimnek csatangolni! :))