Wednesday, January 19, 2011

Virag tutorial 1.

Na vegre ide is eljutottam, es meg tudom mutatni hogy keszultek a viragok egy lila ruhacskanak az oldalara. Biztos vagyok benne, hogy sokkal bonyolultabbnak gondoltatok, pedig az all ettol a legeslegeslegeslegmesszebb. Pofon egyszeru es most lepesrol lepesre megmutatom, mar keszithetitek is utanam. Nagyon sok mindenre fel lehet tenni es hasznalni. Tobbek kozott taskara, ruhara felsokre salakra kituzoknek, cipore csiptetovel felcsiptetni akar elolre, akar az oldalara,meg hatul a sarka resznel is el tudom kepzelni. De csinaltam mar kis pantlikara nyakba , karra karkotonek is. Gyurut meg nem probaltam, de ami kesik nem biztos hogy soha nem fog bekovetkezni... :)) Na de nem huzom-halasztom az idot tovabb, hagy beszeljenek a kepek helyettem.





Eloszor is darabolok kulonbozo nagysagu negyzeteket, meg koroket. Itt a kisebb darab negyzetek 5 x5cm-sek, a nagyobbak meg 7x7 cm majd 9x9 cm-sek. A kor atmerok szinten olyan 5-6 cm.





Egy negyzetet felbehajtok, majd ami teglalapot kapok, megegyszer felbehajtom, igy lesz egy kisebb kockam ismet. Annak a tetejere egy szirmot rajzolok.









Persze kozepre essen a hajtogatott negyzetnek a kozepe, es ott jobbrol is meg balrol is egy egy cm sertetlenul maradjon, majd kivagom.









Mikor azokat szetnyitom, lesz egy csomo kisebb nagyobb viragom amiket majd valtogatva fogok felhasznalni. A vagott szeleket en meg szoktam olvasztani, de amint mar hallottam, es lattam sok mindenkinek a blogjan, Ti megszoktatok ezeket "gyertyazni" . De viszont van olyan aki egyebkent is ugy keri, hogy maradjon rojtos a virag szele, mert az is nagy divat most. ez is az anyagtol fugg.






A legnagyobb meretu viragot felbehajtom, de ugy hogy sregen legyenek a szirmok, es ne takarjak egymast, tehat mind a negy szirom latszik.









Majd egy teljesen kifektetett viragra tuzom, ugy hogy azert legyen egy kozepe igy is, es balancba legyenek a szirmok.












Annak a tetejere is teszek egy masik ferden felbehajtott viragot, es itt mar lehet valtogatni a kisebb nagyobb mereteket, es a koroket.









Mikor elertuk ahany szirmot szeretnenk egymasra helyezni a nagyobb viragokbol, akkor azt a kozepen osszeoltjuk, ugy hogy mindegyiket fogja az oltes.










Ezek utan elovesszuk a legkisebb szirmokat es szinten egy kisse ferden osszehajtogatjuk azokat ismet, hogy minden szirma latszon .





Ebbol 3-4 szirmot is egymasra tehetunk de ugy, hogy az ep sarkok a kozepere keruljenek es egy oltessel osszeoltjuk az egeszet.










A kozepet diszithetjuk egy egy gyongyszemmel. Arra viszont ugyeljunk, hogy minel nagyobb a diszites a kozepen, annal laposabb lesz a viragunk!





Idokozben a kis lila ruha elhullajtotta a szirmait! De nem kell bankodni , mert en osszeszedegettem, vizbe tettem, locsolgattam, szeretgettem es ilyen virag nyilott belole! :))

5 comments:

Erika said...

Már kezd kialakulni a fejemben:))

Bea said...

Nagyon köszi! Igazán klassz tutorial lett. Ki fogom próbálni mindenképpen!

Aledi said...

De jó! Köszi a mintát, én is kifogom próbálni :)

Nóra said...

Nagyon csini, a virágokat imádom a ruhákon, biztos kipróbálom én is!

Linda Dale said...

wow, you are so very clever.