Thursday, January 20, 2011

Virag tutorial 2.



Ez itt egy masik virag elkeszitesi modja. Azt is mondhatom, hogy ez a kedvencem, nagyon egyszeru es ugyan azzal a technikaval tobb fele kinezetu viragot lehet kapni, attol fugg hogyan csavarom fel az anyagot. Na de nem akarok mindennek a kozepeve vagni, kezdjuk csak szepen sorjaban! :))





Ez az anyag kb 75x10cm-es sregbol vagott darab. A vegeit is sregre varjuk egy kisse.





Hosszaban kettehajtom az anyagot es a vegeit osszevarrom. Utana kiforditom igy fog kinezni az eltisztazott vege.



Utana atallitjuk a gepunket a legnagyobb oltesre, es osszevarrjuk a vagott szeleket, ugy hogy kezdesnel is meg a befejezesnel is hagyunk rajta cernat a behuzashoz.









Osszehuzas utan kapunk egy ilyen kis kunkori csikot.





Elkezdjuk a vagott szeleket egymas mellett felcsavarni, es neha neha egy egy oltessel vagy gombostuvel rasegiteni, hogy az ne csusszon szet.






Ha ezen a modon csavarjuk fel a rozsat, akkor lathato, hogy a szirmok a tetejen teljesen egyformak, es egymas melle kerulnek.





A hatulja igy fog kinezni.




Ebbol lett egy majdnem kinyilt rozsabombo! De ha rovidebb anyaggal kezdjuk a legelejen, akkor kevesebb lesz feltekerve, es meginkabb fog emlekeztetni egy bimbora.






A teljesen kinyilt rozsat osszecsavarasnal csak a legelejen csavarjuk szorosra egymas melle a vagott szeleket, utana egyre szelesebben tekerjuk azokat, hogy kilatszon mogule az elozo sziromnak a behuzo cernaja.






Igy nez ki miutan mar ossze is lett varrva. Itt latszik csak igazan a szele az anyagnak amit eloszor osszevarrtunk, nem fog kilatszani elol mert szepen csavarodik hatrafele, ahogy annak kell.





Ezek utan kivagok egy negyzetet, alavasalom egy kis ragasztos vaszonnal, majd bevasalom a szeleit, hogy egyszerubb legyen annak a kezelese, mikozben ravarrom a virag hatuljara. Igy teljesen be van fejezve a virag, a rojtos szelek nem fognak kilogni.






Kinyilt a rozsa keszites kozben, es keszen is van, lehet hasznalni!

3 comments:

Nóra said...

Ilyet csináltunk mi is a menyasszonyi ruhákra annak idején.

Bea said...

Na, ezt ismerem én is, hasonlót készítettem az aranycsipkés ruhára.

Erika said...

Köszönjük neked ezeket a hasznos ötletet, tippeket, segítséget, tutorialt!!!