Sunday, May 16, 2010

Alteration. Alakitas.

                                          


                                               Alteration!




This lady who is wearing this dress is getting married. They want to have a celebration, instead of a typical wedding ceremony . Ever since she was a little girl she has been dreaming of being a real princess. She found the dress  but it was discontinued  their is no way to order it in a bigger size,.























This dress was a size 12 and she needed at least a size 22.  So I come up with the idea, to rip the whole dress a part.  I took out one layer from the skirt  to make the extra pieces to put on the sides of the dress   in order  to make it bigger. The skirt did not miss that one layer what I took of because all together  it had  9 or 10  layers.
So here are all the pictures,come see and finish the dress with me!

 


























                                               Alakitas!


Ilyenek a tipikus alakitasok amiket vallalni szoktam.
Ez a holgy keszul az eskuvojere, de nem akar  egy atlagos feher ruhat, csak inkabb egy unnepseget  rendeznek majd ezzel az alkalommal. De ugyan akkor szeretne a kislanykori almait megvalositani, es  egy igazi kiralykisasszonyos ruhat viselni. Meg is talalta az almai ruhajat, de tul kicsi volt, es a gyar mar nem gyartja azota ezt a fazont tobbe, igy nem lehetett megrendelni nagyobb meretben.
Ez a ruha 12 - es meret volt, es neki kellett legalabb a 22- es. Igy gondoltam, ha szetszedem az egesz ruhat darabokra, akkor a szoknyabol le tudok venni egy reteget, ami biztos nem fog hianyozni rola, mivel volt rajta meg masik 9 vagy 10 reteg. Ebbol elkeszitettem az oldalaba szukseges extra darabot amennyivel nagyobbnak kellett hogy legyen. Utana mar csak a hianyzo gyongyoket kellett betolteni, es a szoknyat a derekanal megroviditve azt a  helyere vissza tenni.
Itt vannak a kepek  majd beszelnek azok helyettem is!


13 comments:

Ledorka said...

Fantasztikus munkát végeztél!Úgy sejtem, sokkal egyszerűbb lett volna, ha a hölgy eleve veled varratja meg álmai ruháját, és nem egy készet alakíttat át. :)

Aledi said...

Hú, hát ez szerintem nagyobb meló, mintha újat varrtál volna. De megértem a hölgyet, nagyon szép a ruha.

Kathy said...

Lidercke!
Te is egy fantasztikus munkat vegeztel azzal a kis gyonyoru lurkoval a kezedben! :))

Aledi!
Az ilyen munkakat szeretem a legjobban, mikor egy masik varro elkuldi az illetot, hogy ezt mar nem lehet megcsinalni! :))

Anonymous said...

Ezeket a kényes anyagokat szétbontani úgy, hogy ne sérüljön meg, már az is egy nagy kihívás! Gyönyörű munkát végeztél!!!
Nagyon szép lett a végeredmény!

vadcic said...

ÓÓÓÓóóóóó!Eddig csak bánatosan figyeltem az apró szép ruhákat,de már tudom van egy varázsló aki "emberi"méretet is tud csinálni ezekből!
Szuper!

Maimoni said...

Csodaszép, de óriási munka volt! Nem semmi!!

Kathy said...

Erika!
Bontashoz csak is kis kest hasznalok, nem ollot! Koszi! :))

Vadcic!
Hozzam is az "emberi" meretek allnak kozelebb. Igy "javitom" a sajat ruhajaimat is! :))

Maimoni!
Nagyon szeretem az ilyet csinalni, szerencsere nem sokan foglalkoznak ezzel. :))

Fércművek said...

Te egy varázsló vagy! :)

Móni said...

Kathy, le a kalappal. Én is szeretem az ilyen munkát, igaz, én csak a családnak "varázsolok". Jó látni, hogy mennyire örül a tulajdonosa a kedves holmijának, amit újra használható állapotba hoztam. Legutóbb a testvérem inge hasadt el a gomblyuk mellett, azt gyógyítottam be, meg a lányom vett egy csinos, jó anyagú felsőt, csak mély volt a dekoltázsa, de megoldottam :) Az ilyen munka igazi kihívás!

Kathy said...

Fercmuvek!
Koszi szepen! :)))

Moni!
Kimondottan szeretem az ilyesmit, en imadok alakitani, szerintem is egy kihivas. Plane mikor mar egy par helyrol elkuldik, hogy nem megoldhato!

Regi said...

nem is találok szavakat, le a kalappal :o))

Kathy said...

Regi!
Koszi!

Anonymous said...

Helló Kati mama!Erre a ruhára a Lucy unokád igényt tartana,azt mondja olyan mint a hamupipőke ruhája volt :)Puszi