Wednesday, August 11, 2010

Train. Uszaly.

                                        


                                                     Train.






For the longest time I been wanting to show you something  I invented when I was about 14-15 year old. That's when the mini skirt was in style. My Mother did not let us wear the skirts as short as we wanted to. Because I was such a good girl    I   listened  all the time.  :))  I tried to do something to make  my skirt as short as I wanted to be, but make sure my parents would have no idea about my genius creation! Finely I come up with the next solution, what I  still use today to make the train not to be in the way when when someone is ready to dance.

 
Mar hosszu ideje keszulok mutatni nektek valamit amit meg akkor talaltam ki mikor 14-15 eves voltam. Abban az idoben volt a miniszoknya  divatban. Persze Anyukamek nem engedtek hogy olyan rovid  szoknyaba jarjunk  ahogy az nekunk tetszett.  De mivel en olyan jo es szofogado  kislany voltam  mindig, azt lestem hogy mit szeretnenek a szuleim! :))  Probaltam kitalalni valamit, ami megroviditi a szoknyamat, de a szuleimnek fogalma sem lesz arrol hogy valaojaban milyen ugyes is vagyok. A vegen  kitalaltam ezt a megoldast  amit a mai napig is hasznalok  mikor valaki szeretne az uszalyat megroviditeni  hogy ne taposson senki arra amikor tancol..




  This is what the train looks like when you are entering the party for  the big dance.  It's about the same, like when I was a kid and left the house with a longer length of a skirt.

 

 Ilyen gyonyoru az uszaly amikor indulsz a balba es belepsz a tancterembe. Ez korulbelol hasonlit arra amikor kamasz voltam es elindultam otthonrol a  szoknya  eredeti hosszaval a buliba.





To make sure nobody ruins your beautiful dress, this would be the perfect  length. But how can we do that in one second?   My skirt did just about the same. I turned  around the corner of the street, and like magic my skirt get shorter in an instant!


Ez igy biztos, mert  senki nem lep a gyonyoru ruha aljara, es nem tortenik vele semmi kellemetlen dolog. De hogyan lehet ezt elerni egy pillanat alatt? Az en szoknyam is ilyen hirtelen valtozason ment keresztul  alig hogy kifordultam az utcankbol  egy pillanat alatt megvaltoztatta a hosszat!






Here is the magic solution! Just a few snaps inside. Nobody see it and nobody ever will! Just snap them up in the right time, and you have a new look instantly.



Itt a nagyszeru megoldas!  Csak egy par darab patent  belulrol. Senki nem latja, es senki nem is fogja. Csak patentold fel egy megfelelo pillanatban, es maris uj kinezetet kap a ruhad!



En is amikor vege volt a bulinak  es elerkeztem az utca vegehez, csak vissza lepatentoltam a szoknyam aljat  es mar is visszakaptam az eredeti hosszat amivel elindultam. Sosem tudtak a szuleim  milyen ugyes a kisebbik lanyuk! Par evvel ezelott mondtam el Anyukamnak, es hogy bebizonyitsam neki fel is mentem a padlasra, ahol meg mindig meglapul egy egy regi ruhadarabunk  . Hihetetlen szemekkel nezett ram mikor meglatta, es csak csovalni tudta a fejet. :))



10 comments:

Ledorka said...

Cseles. :))) Ezek szerint te mostad-vasaltad a ruháidat, hogy nem vette észre. :)

Kathy said...

Lidercke!
Hat annyit igazan megert mar akkor is! :))

Aledi said...

Hehe. Ez nagyon jó! A sztori is, a ruha is :)

Csipkerózsika said...

Ebből is tanulság,hogy nem csak a ,mai fiatalok, rafkósak..:))Ezt a felkapcsolást mi is szoktuk alkalmazni ha épp ruha úgy adta ki,szép és kényelmes is..:)

Cila Zzy said...

Király! :-D

Tiffanylda said...

Nagyon jó ötlet, szigorú anyukák esetére!:))) Nekem szerencsém volt, mert tudomásul vették, amin ma is, sokszor meglepődök, mikor az én lányom veszi túl rövidre - szerintem - a szoknyáját!:) Valószínű öregszem, jó lesz lazítani!:)

Nóra said...

Nahát, nekem sem volt szabad miniben járnom... de nekem ez nem jutott volna eszembe. :-)
Gyönyörűen érvényesül ebből az anyagból a redőzés.

Kathy said...

Koszi Lanyok!

Vera Násfa said...

Gyönyörű a ruha és remekül mulattam a leírásán! Az ötletet megjegyzem, és pár év múlva rendszeresen ellenőrzöm a lányom szoknyáit! ;-)

Regi said...

szia
nekem az anyag tetszik a legjobban a színe is csodás